Trennimotivatsioonist

Kuidas küll mõni end mitu korda nädalas kell kuus hommikul ööpimeduses trenni suudab ajada? Ja vastupidi, kuidas mõni teine teleka juurest mõnusalt diivanilt külmkapinigi ei viitsi loivata?

Armsad, selle nimi on motivatsioon! Ehk suur sisemine tahe tegusid korda saata – olgu see 10000 sammu tegemine päevas või rannavormi nimel burgeritest loobumine.

Võiksin Sulle ette lugeda päris mitmeid põhjuseid miks PEAKSID kükke tegema ja kapsaid sööma, ent selline välimine motivatsioon kuigi kauapüsiv pole. Pigem tunne, et PEAD midagi tegema, tekitab trotsi “Mismõttes teised söövad friikaid ja ma ei TOHI?”

Veel üks välise motivatsiooni näide: kui Sa teed trenni vastumeelselt ja lihtsalt surud endale maitsetuid kapsaid sisse, SEST Su poiss tegi märkuse Su kehakaalu kohta (tegelikult pole kellelgi õigus Sinu keha kohta midagi kobiseda)… Lahku minnes naasedki taas kokakoola, sõõrikute ning mõnusa kott-tooli juurde… Miks? Sest Sul olid trennitegemiseks ja tervislikuks toitumiseks valed põhjused!

img_0110

Kuidas siis leida kauapüsiv motivatsioon?

Kedagi ei saa sundida trenni tegema ja tervislikult toituma. Inimese elukvaliteet on igaühe enda asi, tema VALIK.
Kui Sinus on piisavalt motivatsiooni end käsile võtta ning enda parimaks versiooniks muutuda, on Sul vaja…. lihtsalt alustada! Katseta erinevaid trenne – leia midagi, mis Sulle päriselt meeldib. Avasta uusi maitseaineid, millega kapsaid maitsestada ja Sa hakkad neid rõõmuga sööma!

Mõtle enda jaoks hea põhjus, MILLEKS Sa midagi teed. Mõtle, MIKS on trenn ja tervislik toit Sulle kasulikud. Miks pead oma keha koormama erinevate tselluliiti ja haigusi tekitavate mürkidega, kui saad laadida teda vitamiinide ning toitainetega?
Alusta ka trenniga sel põhjusel, et Su kehale lihtsalt nii väga meeldib end liigutada ja peagi näed, et füüsiline aktiivsus hakkab ka Sulle meeldima!
Olen täiesti kindel, et pärast mõnenädalast regulaarset treeningut ja tervislikumat toitumist tunned end saledama, energilisema, ilusama ning rõõmsamana.

Ma tean, kõige raskem on end diivanilt püsti ajada ja alustada. Aga lihtsalt tee see esimene trenn ära. Just do it!
Pole kuulnud, et keegi kunagi tehtud trenni kahetseks. Peaasi, et midagi teed ja trenniharjumust tekitad ning säilitad.

img_0111

Alljärgnevalt mõned nipid, mis mul aitavad trennihoogu minna:

  1. Tee trenn ära hommikul enne tööd – nii on Sul terveks päevaks rohkem energiat ja pärast tööpäeva aega meeldivate asjadega tegeleda (nt lösutada teleka ees või sõpradega kohtuda) + suure tõenäosusega toitud pärast trenni terve päeva tervislikumalt
  2. Uuri oma volte, millest soovid vabaneda – tõsiselt ka, mul tuleb kohe trenniisu peale, kui oma kõhurulle vaatan 😀
  3. Kui üldse trennitunnet pole, pane trenniriided selga ja proovi vastu pidada ainult viis minutit (kuigi tõenäoliselt jätkad trenniga siiski edasi 😉
img_0113
Vt punkt nr 2 😀

Tähtsaim on kohe täna alustada, mitte oodata homset, esmaspäeva või Vabariigi aastapäeva. Tee kasvõi natukene. Kümme kükki, jalutuskäik ümber maja või mõned tähthüpped reklaamipausi ajal.
Pea meeles, et kõik on kuskilt alustanud.
Millised on Sinu motivatsiooni-nipid ?

img_0085

2 thoughts on “Trennimotivatsioonist

  1. Mina näiteks tegin endaga vahepeal n-ö rahu, mis viis mu tohutusse laiskusesse. Nüüd, alustasin taas aktiivse eluviisiga, tervislikuma toiduga. Ja miks? Sest ma tundsin sellest puudust. Minu motivatsioon on vaid tahe seda teha, mitte tunne, et ma pean. 👍😉

    Like

Leave a comment